Ce înseamnă un tratament endodontic corect? 

A face un tratament de canal (tratament edodontic) corect înseamnă a prepara, a dezinfecta și a obtura etanș canalul radicular pe toată lungimea lui. Atunci când facem acest lucru asigurăm șanse maxime în prevenirea apariției unei infecții la nivelul osului din vecinătatea rădacinii sau în cazul în care infecția exista înainte de tratament mărim șansele de vindecare.

Cum se realizează corect un tratament endodontic?

Riguroziatea și acuratețea în parcurgerea fiecărei faze a tratamentului endodontic, dar și utilizarea unei aparaturi performante sunt absolut necesare pentru realizarea unui tratament endodontic corect.

Una din cele mai importante etape este izolarea atentă a dintelui de cavitatea bucală. Acest lucru permite o irigare eficientă cu soluție concentrată de hipoclorit de sodiu. Izolarea se face cu diga dentară. Prepararea canalelor radiculare se face utilizând diverse sisteme de ace manuale sau actionate mecanic, împreună cu un aparat numit apex locator care ajută medicul la stabilirea lungimii canalelor radiculare. Urmează apoi umplerea etanșă și tridimensională a canalelor radiculare.

Care sunt avantajele unui tratament edodontic corect?
Un tratament endodontic corect (prin scăderea semnificativă a numărului de bacterii de la acel nivel) oferă organismului șanse mari să vindece leziunea. Reactivitatea individuală are și ea un rol important. Vindecarea leziunii începe imediat după tratamentul endodontic dar este vizibilă pe radiografie în aproximativ 6 luni (e necesar ca aceste leziuni să fie monitorizate radiologic).

Este foarte important ca reintervenția să fie făcută sub microscop și respectând cu strictețe toate etapele de tratament. Reintervenția endodontică este un procedeu laborios care necesită instrumentar și aparatură performantă, însă beneficiul de a mai păstra dintele functional este unul foarte mare pentru pacient.

Pentru mai multe informații despre acest subiect sau o programare online, contactați-ne


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *