Estetica dentară reprezintă unul dintre principalii factori care influențează nivelul încrederii în propria persoană. Cei mai mulți apreciază un zâmbet frumos pentru valoarea lui estetică și starea de spirit pe care o induce. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar astăzi sunt puse în slujba pacientului cele mai inovatoare tratamente de estetică dentară de la implanturi, la coroane și fațete dentare, până la aparate dentare și albirea profesională a danturii. Haideți să aflăm împreună ce este estetica dentară și cum ne poate ajuta să ne bucurăm de fiecare moment al vieții.

Ce este estetica dentară?
Tratamentele în stomatologia generală cuprind o varietate de manopere menite să amelioreze și să vindece diferitele afecțiuni ale dinților, de la carii simple, până la complicații ale acestora. Estetica dentară este acea ramură a stomatologiei care cuprinde tehnici și manopere cu rol de îmbunătățire a aspectului danturii.

Când să apelezi la estetica dentară?
Tratamentele de estetică dentară au scopul de a-ți crește încrederea în propria persoană și de a te face să te simți mai bine cu aspectul tău fizic. Este foarte important să ceri ajutorul medicului dentist atunci când observi că apar modificări la nivelul danturii, care îți creează disconfort sau nemulțumiri. Cu cât te prezinți mai repede în cabinetul de medicină dentară, cu atât vei putea beneficia de un tratament mai simplu și mai puțin costisitor. De exemplu, dacă te confrunți cu lipsa unui singur dinte, care îți provoacă disconfort fizic și estetic, este foarte important să ceri cât mai repede sfatul medicului implantolog. De ce? Pentru că dinții vecini vor fi afectați în timp, iar osul maxilar sau mandibular își va pierde din volum. Astfel, vei avea nevoie de un tratament complex și de mai multe tipuri de intervenții specifice. Pune sănătatea și frumusețea zâmbetului tău pe primul loc și te vei bucura întotdeauna de mai multă încredere și voie bună.

Beneficiile tratamentelor de estetică dentară.
Fie că ne referim la tratamente care te ajută să ai dinți mai drepți și mai frumos aliniați sau la tratamente care te ajută să ai un zâmbet mai alb și mai strălucitor, tehnicile de estetică dentară îți vor oferi mai multă încredere de sine și siguranță în viața de zi cu zi. De ce? Pentru că atunci când ai un zâmbet conform dorințelor tale, lipsit de afecțiuni dentare, cu o culoare potrivită și o strălucire naturală, poți să zâmbești oricând, fără rețineri.

Tratamentele de stomatologie sunt variate, de la tratarea unor simple carii, până la refacerea totală a danturii. Iată care sunt cele mai des întâlnite tratamente de estetică dentară pe care pacienții le aleg pentru a obține dantura mult visată:

Implanturi dentare.
Implanturile dentare reprezintă o soluție potrivită atât pentru persoanele care vor să înlocuiască un dinte lipsă, cât și pentru persoanele care au nevoie de o reconstrucție totală a danturii. De fapt, implanturile dentare sunt o rădăcină artificială pentru dinte, de aceea ele se află în interiorul gingiei și nu sunt vizibile. Astfel, pentru a putea înlocui dintele natural, implantului dentar i se atașează o coroană dentară, care redă pacientului atât estetica, cât și funcționalitatea danturii.

Implanturile dentare reprezintă un tratament stomatologic modern, care nu ajută doar la recăpătarea frumuseții danturii, ci și la recăpătarea sănătății acesteia și a încrederii în propria persoană.

Aparatul ortodontic.
Dinții drepți nu înseamnă neapărat un zâmbet estetic, ci mai degrabă o dantură sănătoasă. Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare, cum ar fi dinții strâmbi, înghesuiți sau malocluziile dentare. Tratamentul constă în utilizarea unui aparat ortodontic ce ajută la alinierea corectă a dinților.

Tratamentul cu aparate dentare poate fi efectuat cu succes la orice vârstă. Aparatele dentare fixe, cele care se lipesc pe suprafața dinților, se împart în două grupe principale, și anume: aparatele dentare vizibile și invizibile. Cele vizibile se lipesc pe fața exterioară a dinților și pot fi metalice, fizionomice, de ceramică sau safir, iar cele invizibile sunt lipite pe suprafața interioară a dinților. Tratamentul ortodontic aduce rezultate estetice excepționale și îmbunătățește sănătatea danturii.

Fațetele și coroane dentare.
Protetica este o specializare a stomatologiei care asigură obținerea unei danturi echilibrate din punct de vedere funcțional și estetic. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar acum coroanele dentare sunt gata într-o oră de când ne așezăm pe scaunul stomatologului. Cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM sunt eliminate multe etape tradiționale ale restaurării dentare.

Procedura utilizată de medici pentru realizarea fațetelor și coroanelor este una destul de simplă, deoarece tehnologia CAD/CAM este una foarte inovatoare și cu o foarte mare acuratețe.

Albirea dentară.
Albirea dentară profesională este o procedură ce se realizează doar în cabinetele stomatologice, rezultatele fiind imediate și spectaculoase. Pe parcursul vieții, dinții se îngălbenesc și se colorează, de cele mai multe ori, din cauza consumului de cafea, țigări, ceai, vin roșu sau anumite alimente colorate, cum ar fi sfecla roșie sau fructele de pădure.

Cum alegi stomatologul potrivit pentru nevoile tale?
Pentru a alege un medic potrivit pentru nevoile tale este foarte important să știi că în ziua de astăzi medicul stomatolog nu le mai face pe toate. Astfel, în funcție de nevoia pe care tu o ai, poți apela un medic specialist. În cadrul consultului inițial vei fi preluat de un medic dentist generalist, care va stabili care sunt problemele cu care te confrunți. În funcție de afecțiunile pe care le ai ți se recomandă să continui planul de tratament cu medici specialiști în diferite ramuri ale stomatologiei. De exemplu, dacă la primul consult ți se va recomanda un tratament cu fațete dentare, atunci va fi necesar să continui tratamentul împreună cu un medic specialist protetician.

Estetica dentară este extrem de importantă pentru încrederea în propria persoană, tocmai de aceea echipa Clinicii Dalmio Dent este pregătită să te ajute să ai un zâmbet frumos și sănătos. Programează un consult la numărul de telefon 022 23 50 54 și te ajutăm să obții zâmbetul perfect.


3 comentarii

paris france · aprilie 10, 2021 la 4:30 am

This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something
that helped me. Thanks!

watch movies tv shows online free · mai 13, 2021 la 5:34 pm

I couldn’t refrain from commenting. Very well written!

marvel avengers · mai 31, 2021 la 2:52 am

Its not my first time to visit this web site, i am browsing
this web site dailly and obtain nice facts from here every day.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *