“Estetica este știința care studiază legile și categoriile artei, considerată ca forma cea mai înaltă de creare și receptare a frumosului.”

Când forma, dimensiunea, conturul sau culoarea dinților au de suferit și când nu corespund exigențelor dumneavoastră, vin în ajutor procedurile de estetică dentară. 

Dinții prea galbeni sau cu o culoare pe care dumneavoastră o considerați necorespunzătoare, pot fi albiți. 

 Dinții cu mici defecte în smalț sau care nu beneficiază de albire, pot fi fațetați cu ceramică sau pe suport de zirconiu, restaurări estetice din compozit pentru o estetică aproape de ideal.

Pentru dinții cu defecte mai extinse, se recomandă coroane de ceramică pe suport de zirconiu, iar pentru dinții poziționați necorespunzător, se recomandă aparate dentare, pentru a garanta un zâmbet așa cum vi-l doriți.

Servicii de estetică dentară

  • Albirea dentară, care poate fi realizată în două moduri:
  1. Acasă de către pacient cu ajutorul unor gutiere realizate în cabinetul stomatologic și a gelului de albire;
  2. În cabinetul stomatologic având avantajul unui rezultat rapid, obținut în numai o ședință;
  • Faţetele din compozit – se pot face în cabinet în aceeaşi zi şi au un rezultat estetic foarte bun. Cel mai important avantaj este prepararea minimă a ţesuturilor dentare şi ca rezultat profilaxia posibilelor complicaţii. Fațete dentare – care sunt percepute ca cele mai fizionomice restaurări. Se realizează prin tehnici de stratificare, iar avantajul lor major este că necesită șlefuiri minore ale suprafeței exterioare a dinților. Textura și transluciditatea sunt similare dinților naturali.